سیستم مدرسه الکترونیک که در اصطلاح به آن دانا گفته می شود نرم افزاری است که برای انجام امورات دفتری از جمله ثبت نام، ثبت نمرات، صدور کارنامه و . دانش آموزی مورد استفاده قرار می گیرد.

نکته1: این نرم افزار در متوسطه دوم با نام ((DanaApp)) در متوسطه اوّل با نام ((RahnamaeeApp)) و در مدارس ابتدایی با نام ((TosifiApp)) شناخته می شود.

کلیه این نرم افزارها در همه مقاطع تحت یک سیستم عامل کار می نمایند. که این برنامه را با نام Microsoft SQL Server می شناسیم. این برنامه از دو بخش تشکیل می شود:

1) برنامه اجرایی (Application) که به صورت مخفف با عنوان App از آن یاد می شود مثلا (DanaApp).

این بخش اصلی برنامه به حساب می آید که کلیه عملیات های اطلاعاتی اعم از شخصی و نمره ای در آن انجام می شود.

2) برنامه کمکی یا همان (Helper)

این بخش برنامه جانبی به شمار می رود و برای انجام اموری از قبیل ساخت پایگاه، ذخیره گرفتن، دریافت نگارش جدید، دریافت اسکریپت و . مورد استفاده قرار می گیرید.

اما در نظر داشته باشید که نصب برنامه شامل 2 بخش می شود:

بخش اول): نصب برنامه اصلی یا زیربنایی. این برنامه شامل چندین بخش می شود که در صورت نصب همه آن ها می توان مرحله بعدی ایجاد پایگاه را انجام داد. این برنامه ها عبارتند از:

الف) SqlExpress ب) WindowsInstaller3_1 ج) MDAC28 د) dotnetfx ه) CrystalReports

نکته2: اما نگران نباشید برای نصب اصلا لازم نیست تک تک این برنامه را نصب نمایید زیرا به محض دبل کلیک کردن بر روی برنامه setup اصلی، و در حین اجرای این برنامه به مرور کلیه برنامه های مورد نیاز خود را نصب می نمایید.

پس از اتمام این مرحله و در مرحله نهایی نصب مرحله نصب این برنامه به شما نشان داده می شود. این برنامه پوشه ای برای در مسیر C:\Program Files\Pajoohesh\Dana می سازد که برنامه های مورد نیاز خود را در آن قرا می دهد.

در این مرحله است که میانبرهای برنامه بر روی صفحه نمایش قرار می گیرند. (تصویر شماره 1)

در این جا مرحله نخست به پایان رسیده است و قرار است به ساخت پایگاه بپردازیم.

نکته3: حتما قبل از ساخت پایگاه آخرین نگارش دانا را دریافت نمایید.

برای این کار هلپر را اجرا نموده و با کد مدرسه وارد شوید. از طریق تب سوم / به روز رسانی سیستم اولین عنوان یعنی دریافت آخرین نسخه سیستم مدرسه الکترونیک از طریق اینترنت را کلیک نمایید. در این صفحه تیک پروسی وجود ندارد را انتخاب کرده و کلمه دریافت را لمس نمایید. پس از تکمیل دریافت با پیامی مبنی بر وجود این فایل مواجه می شوید گزینه Yes to All را انتخاب نمایید تا فرایند تکمیل گردد.

با انجام این کار سیستم دانا نه تنها آخرین تغییرات نگارشی را دریافت می نماید بلکه کدهای جدید را نیز دریافت می کند و اگر کد مدرسه شما جدید باشد با پیام مدرس ناشناخته روبرو نمی شوید.

بخش دوم): ساخت پایگاه اطلاعاتی دانا. روند انجام این کار خود شامل مراحل ذیل می باشد:

الف) ابتدا محل نصب را تعیین نموده و سپس پوشه ای برای آن بسازید. ما در این جا درایو D را در نظر گرفته ایم.

نکته4: ((پیشنهاد)) برای سهولت کار و مشخص نمودن هر پایگاه بهتر است نام این پوشه دقیقا همان کد مدرسه باشد.

ب) ابتدا هلپر را اجرا نموده و با کد مورد نظر وارد شوید. دقت نمایید که کد مدرسه اشتباه نباشد.

ج) در اولین تب یعنی پایگاه اطلاعاتی، گزینه تنظیم اولیه پایگاه داده های سیستم مدرسه الکترونیک را کلیک نمایید. 

د) در پنجره دوم گزینه تنظیم پایگاه اطلاعاتی روی این ماشین را انتخاب نموده و عنوان ادامه را لمس نمایید.

ه) در مرحله سوم سرور مورد نظر را انتخاب نمایید. (معمولا بیش از یک سرور وجود ندارد مگر در پاره ای از اوقات)

و) با زدن دکمه ادامه برنامه شروع به نصب فایل های مورد نیاز خود می نمایید. (اگر اولین بار است که این برنامه اجرا می شود تعداد 6 عنوان نصب می شود)

ز) در پنجره بعد 2 عنوان وجود دارد:

1) ایجاد پایگاه جدید: این گزینه برای ساخت پایگاهی استفاده می شود که تا کنون در سیستم شما ایجاد نشده است

2) اتصال به فایل موجود: این گزینه در مواقعی استفاده می شود که پایگاه قبلا ساخته شده است و بنا به هر دلیلی ارتباط دانا با پایگاه قطع شده و نیاز است که این ارتباط مجددا ایجاد شود.

ح) با کلیک بر روی ادامه بخش انتخاب مسیر نصب پایگاه نمایان می شود. بعد از انتخاب مسیر مورد نظر عنوان ادامه را لمس نمایید تا نصب پایگاه، مراحل تکمیلی خود را به اتمام برساند.

همانطور که از تصویر مشخص است پوشه ای با نام کد مدرسه در درایو D (درایوی غیر از درایو ویندوز) ساخته شده است.

تذکر: بعد از ایجاد پایگاه جدید و قبل از بازیابی آخرین اطلاعات اگر بخواهید وارد دانا شوید با تصویری مواجه خواهید شد که ازشما  می خواهد تا از گزینه های موجود یکی را انتخاب نمایید. در این جا چون مدرسه من دبیرستان می باشد اولین گزینه را انتخاب و تأیید می نماییم. بعد از ورود به سیستم دانا مشاهده خواهید کرد که فاقد هر گونه اطلاعات اعم از اسم مدرسه / دوره / و اطلاعات دانش آموزی می باشد.

اما اگر قبل از ورود، آخرین ذخیره اطلاعاتی مدرسه را بازیابی کرده باشید و یا در موقع ایجاد پایگاه از گزینه اتصال به پایگاه موجود استفاده کرده باشید دیگر با این پیغام مواجه نخواهید شد.

بخش تکمیلی):

بعد از ایجاد پایگاه حال نوبت به بازیابی اطلاعات سیستم دانش آموزی می رسد.

ط) برای انجام این کار از طریق هلپر با کد مورد نظر وارد شوید و از تب دوم، ذخیره و بازیابی؛ گزینه آخر یعنی بازیابی پایگاه داده های سیستم مدرسه الکترونیک را کلیک نمایید.

ی) در پنجره جدید روی عنوان بازیابی کلیک نمایید.

نکته4: توجه داشته باشید که اگر از گزینه اتصال به پایگاه استفاده می نمایید چون آخرین اطلاعات در این پایگاه موجود است پس دیگر نیازی به بازیابی اطلاعات نیست.

نکته5: اگر شما هم جز کسانی هستید که بر روی سیستم خود پایگاه دانش آموزی همه مقاطع یا دو مقطع را دارید، بعد از نصب برنامه دانای مثلا متوسطه دوم، لازم از نرم افزار متوسطه اول یعنی RahnameeAppSetup و نرم افزار توصیفی ابتدایی TosifiAppSetup را نصب نمایید تا میانبرها بر روی صفحه نمایش و پوشه های مورد نیاز در شاخه پژوهش ایجاد شوند.

توجه ویژه: در ابتدا محل ایجاد و نام پوشه پایگاه را به دقت انتخاب نمایید زیرا بعد از نصب به هیچ عنوان نباید، نه نام پوشه و نه محل ایجاد پایگاه را تغییر دهیم. زیرا با این کار اصطلاحا برنامه دانا آدرس پایگاه را گم کرده و در اجرا با خطا روبرو می شود.

نصب ویندوز ایکس پی (xp)

نصب برنامه دانش آموزی دانا

روش دریافت و استفاده از نرم افزار آزمون خوان

پایگاه ,برنامه ,نمایید ,نصب ,مدرسه ,سیستم ,می شود ,این برنامه ,در این ,ایجاد پایگاه ,بعد از ,سیستم مدرسه الکترونیک

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


وبلاگ شخصی شرکت حمل و نقل باربری جهان پیمان بار الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم هادی امیری فلاح | مولف، مدرس و ‌مشاور ارشد dospditjasyt سریع تر بازی کن آنتی ویروس نیوز السلام علیک یا فاطمه الزهراء سلام الله علیها مفید وردپرس toptik